Menu
En mann i 70-årene er pågrepet og siktet for drap på sin egen søster i Hvittingfoss lørdag formiddag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Mann siktet for drap på søsteren sin i Hvittingfoss

En mann i 70-årene er pågrepet og siktet for drapet i Hvittingfoss lørdag formiddag.

Av NTB | 04.11.2023 17:12:29

Kriminalitet og rettsvesen: Mannen ringte selv politiet klokken 11.17 lørdag formiddag og varslet om hendelsen, skriver Sørøst politidistrikt i en pressemelding.

Politiet rykket ut til boligen til den avdøde, hvor de pågrep mannen som nå er siktet for drap. Både den pågrepne og den avdøde er i 70-årene.

– Det vil bli gjennomført en foreløpig rettspsykiatrisk vurdering av siktede i løpet av kvelden, sier jourhavende jurist i Sørøst politidistrikt Mats Henriksen.

– Det er viktig for oss å få gjort dette så tett opp til drapshandlingen som mulig, derfor prioriterte vi å få dette til i kveld, da det viste seg å være mulig. Avhør har vi ikke fått gjennomført ennå, det vil bli tatt tidligst søndag formiddag, sier Henriksen til Dagbladet ved 21.30-tiden.

Mannens forsvarer Ketil Magnus Berg skriver i en tekstmelding til NTB at han har vært i kontakt med sin klient i ettermiddag, men at han ikke ønsker å gå nærmere inn på saken nå.

Henriksen opplyser videre at politiets kriminalteknikere vil jobbe på åstedet utover kvelden og natten.

– Mannen har foreløpig ikke vært avhørt av politiet, men han vil kunne få forklare seg for oss så fort han er klar for det, sier Henriksen.

Til NTB sier Henriksen at det er for tidlig å si noe om måten kvinnen døde på, men at åstedet var den avdødes bolig.

– Pågripelsen foregikk uten dramatikk. Det er heller ingen grunn til å tro at det har vært flere involverte slik som saken står nå, sier politiadvokaten.

Han sier samtidig at politiet tar sikte på å framstille mannen for varetektsfengsling i Hokksund tingrett søndag klokken 14.

Flere nyheter: