Menu
Liverpools Luis Diaz. Foto: Jon Super, AP /NTB

Medier: Geriljagruppe hevder faren til Liverpool-stjerne vil bli løslatt om kort tid

Den colombianske geriljagruppen ELN bekreftet torsdag å ha kidnappet faren til fotballspilleren Luis Diaz. En løslatelse skal kun være timer unna.

Av NTB | 03.11.2023 11:43:03

Sport: Foreldrene til Diaz ble kidnappet for en snau uke siden. Moren ble sluppet fri kort tid etterpå, mens faren fortsatt er sporløst borte i hjemlandet Colombia.

Saken har fått enorm oppmerksomhet i det søramerikanske landet, og både regjeringen og militæret i landet har involvert seg for å få Luis Manuel Díaz løslatt.

Torsdag ble det kjent at en avdeling av ELN står bak bortføringen. Samtidig rykket en talsmann for det som er Colombias største geriljagruppe ut med en offentlig beskjed.

«Den nasjonale frigjøringshæren kommer til å løslate Mr. Diaz’ far så snart som mulig,» skrev Juan Carlos Cuellar på det sosiale mediet X.

Samtidig sendte også regjeringens delegasjon i fredssamtalene ut en uttalelse med en klar oppfordring til kidnapperne.

– Vi krever at ELN umiddelbart løslater Luis Manuel Diaz, og vi minner om at det er deres ansvar å garantere for hans liv og integritet, het det der.

ELN, som har 5.800 medlemmer, regnes ifølge BBC som en terrororganisasjon av USA og EU.

Colombias president Pedro Gustavo skriver også i sosiale medier at det jobbes på spreng med å få Diaz løslatt. Han skal ha holdt en samtale med Liverpool-spiller Luis Diaz i sakens anledning.

Fredag opplyste tyskeren at Diaz er tilbake i trening med laget.

– Dersom han (Diaz) føler seg bra, vil han være med oss (i troppen). Vi ser at han ikke har sovet særlig godt. Nyhetene fra Colombia gir oss litt håp. Der er opp til ham om han gjør seg tilgjengelig eller ikke, sa Klopp.

Ifølge Semana skal det være aktuelt for det colombianske landslaget å avstå fra å spille de kommende kampene i VM-kvalifiseringen som følge av kidnappings-situasjonen i hjemlandet.

Cuellar representerer ELN i fredsprosessen som pågår med regjeringen i landet. Uttalelsen hans er gjengitt av blant andre BBC og det colombianske mediet Semana.

Liverpool-stjernen var ikke med i klubbens tropp til de to foregående kampene i henholdsvis Premier League og ligacupen. Han kan imidlertid være tilbake i troppen til bortekampen mot Luton i helgen, ifølge manager Jürgen Klopp.

(©NTB)

Flere nyheter: