Menu
Kreml-talsmann Dmitrij Peskov avviser påstander om fastlåst situasjon i Ukraina. Her er han avbildet bak president Vladimir Putin og utenriksminister Sergej Lavrov. Foto: Kreml Pool Photo via AP / NTB

Ukraina sier russisk press mot utsatt by har avtatt

Ukrainske myndigheter sier at russiske angrep mot den nesten omringede industribyen Avdijivka har avtatt noe.

Av NTB | 02.11.2023 12:52:33

Krig og konflikter: Byen har vært under voldsomt press siden tidlig i oktober, men har vært hjemsøkt av kamper helt siden den russiske annekteringen av Krim-halvøya i 2014.

– Antallet angrep har gått noe ned. Fienden forsøker fortsatt å omringe Avdijivka, men for øyeblikket ikke så aktivt som tidligere, sier forsvarstalsmann Oleksandr Shtupun.

Shtupun sier det kan hende at de russiske styrkene omgrupperer seg for å komme sterkere tilbake, men hevder at ukrainske styrker stor sett har kontroll.

Den russiske forsvarsministeren Sergej Sjojgu sa tidligere i uken at russiske styrker rykker fram ved Avdijivka, og at ukrainske forsøk på å gjenerobre områder er «desperate» og bare fører til egne tap.

Peskovs uttalelse kom som en reaksjon på et intervju som britiske medier har hatt med den ukrainske generalen Valeryj Zaluzhnyj. Han sa at de to krigførende partene befinner seg i en fastlåst situasjon langs den lange frontlinjen i sørøst.

– Akkurat som under første verdenskrig har vi nådd et teknologisk nivå som setter oss i en fastlåst situasjon. Mest sannsynlig blir det ingen store og vakre gjennombrudd, sa generalen til The Economist.

Byen hadde en gang en befolkning på 30.000 mennesker, men de fleste har flyktet. Den ligger i den østlige Donetsk-regionen som president Vladimir Putin i fjor erklærte for å være en del av Russland, dog uten helt å kontrollere området.

Kremls pressetalsmann Dmitrij Peskov avviste torsdag en påstand fra regjeringen i Kyiv om at krigen har blitt helt fastlåst. Han framholdt at Russland viderefører den spesielle militære operasjonen, og at alle de russiske målsettingene må bli innfridd.

(©NTB)

Flere nyheter: