Menu
Statsadvokat Frederik Ranke mener at ressursknapphet og kultur i politidistriktene kan gjøre at ikke mer etterretning fra Kripos blir brukt av politidistriktene. Foto: Jil Yngland / NTB

Statsadvokaten mener politiet bør bruke mer Kripos-etterretning

Det nasjonale statsadvokatembetet mener politidistriktene kan benytte seg mer av etterretning fra Kripos enn det de gjør i dag.

Av NTB | 02.11.2023 11:52:27

Kriminalitet og rettsvesen: «Det fremstår som klart at Etterretningsseksjonen produserer vesentlig mer informasjon som kan benyttes som grunnlag for oppstart av etterforskning enn det som benyttes. Årsaken til at ikke mer etterretningsinformasjon benyttes av resten av de lokale politidistriktene kan både skyldes ressursknapphet og kultur.»

Det skriver statsadvokat Frederik Gunnar Ranke ved Det nasjonale statsadvokatembetet i en rapport etter inspeksjon av Etterretningsseksjonen ved Kripos.

«Embetet håper at dette endrer seg slik at resten av Politi-Norge i enda større grad enn i dag, benytter seg av god etterretning», skriver Ranke videre.

I rapporten gir Ranke også Kripos-etterretningen ros, og omtaler seksjonen som «en premissleverandør og et flaggskip for etterretningsfaget i Politi-Norge»

(©NTB)

Flere nyheter: