Menu
Et såret barn bæres inn på akuttmottaket ved Nasser-sykehuset i Khan Younis i Gaza etter å ha overlevd et israelsk luftangrep fredag. Foto: Fatima Shbair / AP / NTB

Norge øker støtten til palestinske barn

Norge gir Unicef 25 millioner kroner til arbeidet for barn i Gaza. Støtten er en del av pakken på 200 millioner til den humanitære innsatsen i Gaza.

Av NTB | 02.11.2023 07:32:30

Politikk: – Den humanitære krisen som nå utfolder seg i Gaza, er helt forferdelig, og det gjør spesielt stort inntrykk å se hvordan barna rammes. I nesten fire uker har de levd dag og natt med lyden av bomber. Mange har flyktet fra sine hjem og mistet foreldre, søsken og andre nære familiemedlemmer, sier utviklingsminister Anne-Beathe Tvinnereim (Sp) i en pressemelding.

Norge har siden krigen startet gitt støtte til andre FN-organisasjoner, Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) og norske humanitære organisasjoner. Dette inkluderer støtte til FNs organisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) på 60 millioner kroner.

– Forsvinnende lite hjelp har kommet inn til Gaza siden krigen startet. Likevel er det viktig å bidra slik at organisasjonene settes bedre i stand til å svare på de enorme behovene når det blir større muligheter for det, sier Tvinnereim.

(©NTB)

Flere nyheter: