Menu
Leder for Fornybar Norge, Åslaug Haga. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Frykt lang utsettelse av Utsira Nord

Åslaug Haga, leder for Fornybar Norge, uttrykker bekymring for en mulig langvarig forsinkelse i Utsira Nord havvindprosjektet, grunnet manglende tidsestimater i forhold til Esa-godkjenning.

Av Egil M Solberg | 01.11.2023 13:57:21

Havvind: – Hovedinntrykket vårt er at norske myndigheter har vært trege og ikke tatt tilstrekkelig hensyn til tidsrammene som Esa krever. Dette er beklagelig, uttaler Haga til Dagens Næringsliv.

I oktober ble det kunngjort at søknadsfristen for Sørlige Nordsjø II og Utsira Nord utsettes for å sikre Esa-godkjenning. Mens Sørlige Nordsjø II ble utsatt i to uker for å imøtekomme kravene, ble Utsira Nord utsatt på ubestemt tid.

Haga frykter nå at Esa vil måtte gjennomføre grundige undersøkelser knyttet til Utsira Nord, en prosess som kan ta 12-18 måneder.

– Dette vil være svært uheldig, ikke bare for selskapene involvert, men også for den norske havvindsatsingen som helhet, advarer Haga.

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) avviser kritikken og hevder at de arbeider konstruktivt med Esa for å få nødvendige avklaringer raskest mulig.

Flere nyheter: