Menu
Ragnhild Mowinckel er best av de norske i Sölden. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB

Tung norsk omgang i Sölden – italienske Brignone i klar ledelse

Italienske Federica Brignone leder verdenscupåpningen i alpint i Sölden etter første omgang. De norske er langt bak i storslalåmrennet.

Av NTB | 28.10.2023 10:52:39

Sport: Veteranen Ragnhild Mowinckel er best plassert av de norske på sjetteplass etter én av to omganger i Østerrike. Hun er 1,13 sekunder bak ledende Brignone.

Den italienske jenta leder med halvsekundet på svenske Sara Hector. Slovakiske Petra Vlhova følger deretter, ytterligere 13 hundredeler bak, mens den amerikanske superstjernen Mikaela Shiffrin kun er nummer fem.

For de øvrige norske jentene ble det store tidstap på breen i Sölden. Mina Fürst Holtmann var slått med 1,61 sekunder av Brignone og er nummer elleve.

Thea Louise Stjernesund er hele 2,30 sekunder på etterskudd foran annen omgang på 12.-plass.

Maria Tviberg kjørte ut. Fra siste startnummer kjørte Kristin Lysdahl ned til 37.-plass.

– Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke hadde helt peiling på hva jeg gikk til. Dette er det hardeste underlaget vi har kjørt på i sesongoppkjøringen. Jeg føler jeg kjempet bra ned, oppsummerte Ragnhild Mowinckel overfor TV 2.

Hun irriterte seg over noen feil mot slutten.

– Men det er greit. Jeg kjører heller sånn med noen feil enn ikke å prøve, sa det norske håpet.

Den norske alpinleiren har fått en spesiell oppladning til helgens verdenscupåpning. Fredag offentliggjorde Lucas Braathen overraskende at han avslutter karrieren etter en langvarig strid med Norges Skiforbund.

(©NTB)

Flere nyheter: