Menu
Nairo Quintana er tilbake i sykkelsirkuset. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

Stjernesyklist tilbake til storlag etter Tour de France-disk for doping

Den colombianske stjernen Nairo Quintana er tilbake på toppnivå i internasjonal sykkelsport. Han har signert en avtale med gamlelaget Movistar.

Av NTB | 28.10.2023 09:02:38

Sport: Det er Movistar selv som opplyser om den overraskende kontrakten.

Quintana har vært uten arbeidsgiver denne sesongen som følge av at han avga en positiv dopingprøve i forbindelse med fjorårets Tour de France. Testen viste spor av det smertestillende stoffet tramadol.

Colombianeren ble nummer seks i rittet i sammenlagt, men som følge av den positive dopingprøven ble han diskvalifisert.

Quintana, som hele tiden har avvist å ha benyttet det ulovlige middelet bevisst, syklet i fjor for Arkéa Samsic.

– Det er veldig følelsesladet for meg å være hjemme igjen. Det har vært et så tøft år. De søvnløse nettene, så mange dager med tøff jobbing på sykkelen i regn eller i stekende sol. Men det var alt verdt det, sier colombianeren.

– Jeg skal ikke kaste bort denne muligheten. Jeg kjenner verdiene til laget, idrettens verdier. Jeg vil gi alt for å gjøre ting riktig, og jeg vil hjelpe laget med å oppnå de best mulig resultatene, legger han til.

Selv om han i fjor var på Arkea Samsics lønningsliste er han på ingen måte et nytt bekjentskap for Movistar. Quintana syklet for spanjolene fra 2012 til 2019.

Som Movistar-rytter vant han Giro d’Italia, Vuelta a España og tre etapper av Tour de France.

– Jeg er så utrolig takknemlig overfor Movistar-teamet og troppen for denne store muligheten, som jeg har ventet på så lenge. Med hele mitt hjerte og beina skal jeg gjøre mitt beste for å gjøre dem, så vel som fansen, glade og stolte, sier Quintana.

Totalt sett har det blitt over 50 seire i karrieren til den lille søramerikaneren. Han har sin store styrke i de bratte fjellene.

(©NTB)

Flere nyheter: