Tottenham tok en ny seier fredag. Foto: John Walton/PA via AP / NTB

Tottenhams superduo leverte igjen – fikset sliteseier mot Crystal Palace

James Maddison og Son Heung-min fortsetter å herje med motstanderne i Premier League. Fredag ledet Tottenham-stjernene an i 2-1-seieren over Crystal Palace.

Av NTB | 27.10.2023 23:02:36

Sport: Maddison og Son har vært toneangivende i Tottenhams drømmestart på sesongen. Duoen har hamret inn målpoeng på løpende bånd.

Fredag regisserte Maddison begge scoringene til gjestene, og Son satte inn mål nummer to. Det første var et selvmål av Palace-forsvarer Joel Ward.

Seieren betyr at Tottenham går inn i helgen med fem poengs ledelse på toppen av tabellen i den engelske toppdivisjonen. Dermed blir det opp til Erling Braut Haalands Manchester City og resten av forfølgerne å svare.

Fredag slet samtidig Tottenham lenge mot et defensivt orientert og kompakt hjemmelag. Ved pause var oppgjøret fortsatt målløst. Noen sjansefest hadde de første 45 minuttene ikke på noen måte vært.

Etter pause løsnet det imidlertid for serielederen. 53 minutter var spilt da James Maddison banket ballen hardt inn foran mål. Der ble Joel Ward nærmest truffet og måtte se ballen fyke inn i eget mål.

Baklengsmålet tvang Palace til å gå høyere i banen, og det ga Tottenham rom.

Midtveis i omgangen gjorde Maddison vakkert forarbeid, da innbytter Brennan Johnson vippet ballen videre inn til målscorer Son. Dermed sto det plutselig 2-0.

Palace fant ingen vei tilbake i kampen etter de to kalddusjene, til tross for den sene reduseringen på et vakkert skudd av Jordan Ayew. Scoringen ble sjekket lenge for hands, men ble stående.

Palace jaget en utlikning og produserte en stor sjanse på tampen. Skuddet endte over og utenfor. Dermed er London-klubben fortsatt nummer elleve på tabellen.

På tampen gjorde Tottenham-spiller Rodrigo Bentancur comeback etter lang tids skadefravær. Det ble en ekstra opptur på tampen for gjestene.