Menu
Uefa-president Aleksander Ceferin kan glede seg over EM-billettrush. Foto: Dmitri Lovetsky / AP / NTB

Uefa: Har mottatt over 20 millioner søknader om billetter til fotball-EM

Alt tyder på at det blir fulle tribuner under neste års EM-sluttspill i fotball i Tyskland.

Av NTB | 27.10.2023 18:52:53

Sport: Fredag opplyste Det europeiske fotballforbundet (Uefa) at det har mottatt over 20 millioner billettforespørsler foran mesterskapet. Søknadene har kommet inn i forbindelse med det som er den første av flere faser med billettsalg.

Over 1,2 millioner billetter, med priser som starter på rundt 340 kroner i den billigste kategorien for gruppespillkampene, er nå tilgjengelige. Tildelingen vil skje i form av en trekning som gjennomføres 14. november.

– Det eksepsjonelle antallet billettsøknader er et bevis på den appellen turneringer har og fansens interesse rundt om i verden, sier Uefa-toppen Martin Kallen i en uttalelse.

Omtrent 65 prosent av billettforespørslene kom fra Tyskland. England, Frankrike, Spania og Østerrike følger deretter. Totalt har Uefa mottatt billettsøknader fra 206 land.

Utenfor Europa er USA, Canada, Australia, Kina og Mexico landene som topper. Det ble søkt om 525.000 billetter fra disse landene.

Mer enn to millioner søknader har kommet inn knyttet til VM-finalen 14. juli neste år. Det er 33 ganger kapasiteten på Olympiastadion i Berlin.

Neste salgsfase vil starte etter gruppespilltrekningen 2. desember. Da vil én million billetter være tilgjengelig.

(©NTB)

Flere nyheter: