Menu
Palestinakomiteen demonstrerte på Karl Johan i Oslo i forrige uke. Nå skal politiet i Oslo styrkes. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sunnmørsposten: Politiet i Møre og Romsdal bedt om å avgi ansatte til Oslo

Krigen i Midtøsten gjør at politiet legger planer om å flytte mannskap fra andre politidistrikt til Oslo på grunn av frykt for demonstrasjoner.

Av NTB | 27.10.2023 17:32:30

Kriminalitet og rettsvesen: Fungerende beredskapsdirektør Jørn Schjelderup i Politidirektoratet bekrefter planene om å styrke Oslo-politiet overfor Sunnmørsposten.

– Politiet følger utviklingen i Midtøsten tett og vurderer fortløpende hvordan situasjonen kan påvirke oss her hjemme. En del av dette handler om å være forberedt på at situasjonen kan utvikle seg i en retning som får konsekvenser for politiets oppgaver og prioriteringer, sier Schjelderup.

Sunnmørsposten skriver at de er kjent med at politiet i Møre og Romsdal er bedt om å legge planer for å avgi innsatspersonell til Oslo-politiet.

– Politidirektoratet har bedt politidistriktene forberede seg på å kunne avgi personell dersom det oppstår behov for bistand. I første omgang gjelder dette bistand til hovedstaden, men tilsvarende planverk kan på et senere tidspunkt bli aktuelt å ta i bruk andre steder i landet, sier Schjelderup.

Schjelderup vil ikke si noe om hvor mange stillinger det er snakk om å forsterke Oslo-politiet med. Heller ikke hvor lenge det er snakk om.

(©NTB)

Flere nyheter: