Menu
Forsknings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch (Sp) innfører krav om skikkethetsvurdering i flere utdanninger. Foto: Martin Solhaug Standal / NTB

Regjeringen innfører krav om skikkethetsvurdering i flere utdanninger

Fra neste høst må universiteter og høyskoler vurdere om studenter på utdanninger med nær kontakt med mennesker og dyr, er skikket til yrket de utdanner seg til.

Av NTB | 27.10.2023 12:32:27

Utdanning: Målet med vurderingene er å avgjøre om en student utgjør en mulig fare for dem som studenten vil komme i kontakt med under praksis eller i framtidig yrkesutøvelse. Lignende skikkethetsvurderinger er allerede på plass i flere lærer- og helseutdanninger, samt i utdanninger til prest og tegnspråktolk.

Den nye forskriften om skikkethetsvurderinger gjelder blant annet for utdanninger som veterinær, dyrepleier, skolefritidsassistent og osteopat.

– Studenter på disse utdanningene kommer i kontakt med mennesker og dyr i sårbare situasjoner både ute i praksis og når de etter hvert skal ut i jobb. Derfor er det viktig at universitetene og høyskolene vurderer om studentene er skikket til yrket de utdanner seg til, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch (Sp).

Den nye skikkethetsforskriften trer i kraft 1. august 2024.

(©NTB)

Flere nyheter: