Menu
TAR GREP: Adm. dir. Anders Hovland. Foto: Eirik Dankel, Helse Fonna.

Ansettelsesstopp i Helse Fonna

Helse Fonna tar drastiske tiltak for å takle økonomiske utfordringer. Nå innføres en midlertidig ansettelsesstopp for alt personell.

Av Egil M Solberg | 25.10.2023 15:01:57

Helse: Helse Fonna har kunngjort to umiddelbare tiltak for å begrense sitt økonomiske underskudd. Tiltakene inkluderer en midlertidig ansettelsesstopp for alt personell, unntatt de fem klinikkene.

Dette innebærer at stillinger innenfor HR, drift, økonomi, administrasjon, fag og forskning, og kommunikasjon vil være unntatt fra ansettelsesstopp. Det vil også være en reduksjon og/eller stans i bruken av innleid personell og konsulenter.

Administrerende direktør Anders Hovland uttalte at beslutningen ble tatt for å beskytte klinikkene og sikre tilgjengeligheten av helsetjenester, spesielt med tanke på de lange ventelistene som har oppstått etter pandemien.

Hovland forsikret at ingen ansatte vil miste jobben som følge av disse tiltakene og understreket betydningen av alle ansattes bidrag til å levere gode helsetjenester.

Helse Fonna har i år opplevd et underskudd på 135 millioner kroner og planlegger å utvikle en langsiktig plan for økonomisk og faglig bærekraft. Styret støttet tiltakene og erkjente alvoret i den økonomiske situasjonen.

Flere nyheter: