Menu
Ansatte i FN og Røde halvmåne forbereder fordeling av nødhjelp på et lager drevet av FN-organisasjonen UNRWA i Deir al-Balah på Gazastripen. Foto: Hassan Eslaiah / AP / NTB

FN-organisasjon kan bli nødt til å stanse arbeidet i Gaza onsdag

FNs organisasjon for palestinske flyktninger sier de må stanse arbeidet i Gaza hvis de ikke får nye leveranser av drivstoff. Det vil de ikke få, ifølge Israel.

Av NTB | 24.10.2023 22:02:20

Krig og konflikter: Kunngjøringen fra UNRWA ble lagt ut på meldingstjenesten X tirsdag.

Tidligere på dagen understreket en talsperson for UNRWA hvor viktig det er å få mer drivstoff inn i det palestinske området.

– Uten drivstoff så kan ikke generatorene produsere strøm til sykehus, bakerier og anlegget som avsalter havvann, sa Tamara Alrifai.

Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) har seks sykehus på Gazastripen blitt nødt til å stenge på grunn av drivstoffmangel.

Men en talsmann for det israelske militæret, Daniel Hagari, sier det ikke er aktuelt å la drivstoff bli fraktet inn på Gazastripen. Han begrunner dette med at Hamas trenger drivstoff til sine operasjoner.

Hamas har angivelig satt nye drivstoffleveranser til Gazastripen som betingelse for å løslate 50 gisler med dobbelt statsborgerskap.

Så langt er over 5700 mennesker drept i de israelske luftangrepene på Gazastripen, ifølge helsemyndighetene i det palestinske området. Minst 42 prosent av boligene i området – hvor over 2 millioner mennesker bor – skal være ødelagt eller skadd.

De massive luftangrepene ble igangsatt etter Hamas’ angrep på Israel 7. oktober. Soldater ble nedkjempet, sivile ble massakrert, og til sammen ble over 1400 mennesker drept av væpnede palestinske angripere.

Flere nyheter: