Menu
Hakan Çalhanoglu feirer etter å ha scoret Inters vinnermål mot Salzburg på straffespark. Alexis Sanchez (til h.) scoret også. Foto: Luca Bruno, AP / NTB

Inter slet seg til seier og tabelltopp

Inter ble satt på prøve av Salzburg hjemme på San Siro, men Hakan Çalhanoglus straffespark ga 2-1-seier i mesterligaen.

Av NTB | 24.10.2023 20:42:32

Sport: Med sju poeng inntok Inter tabelltoppen i sin gruppe før Real Sociedads bortekamp mot Benfica.

Alexis Sanchez var overraskelsen i Simone Inzaghis laguttak. Den chilenske 34-åringen fikk tillit på topp sammen ved verdensmester Lautaro Martinez, på bekostning av Marcus Thuram.

Det betalte seg da han i det 19. minutt sendte Inter i ledelsen. Henrikh Mkhitaryans framspill ville blitt enkelt for Salzburg-stopper Oumar Solet om ikke Davide Frattesi hadde vært borti ballen og lirket den forbi Solet. Sanchez fikk ballen i drømmeposisjon og skrudde den i lengste hjørne.

Inntil da hadde Salzburg vært klart best og stått for den største sjansen. Allerede før det var spilt fire minutter ble Oscar Gloukh spilt fint fram at Maurits Kjærgaard, men Inter-keeper Yann Sommer var raskt nede og sto for en god redning.

Salzburg utlignet i det 57. minutt med et fint skudd av samme Gloukh, etter flott forarbeid av Roko Simic og Kjærgaard.

Gleden varte bare noen minutter. I det 61. minutt tok Frattesi et innlegg på brystet og prøvde å smette mellom Lucas Gourna-Douath og Strahinja Pavlovic. Det var kontakt, og han gikk over ende. Dommeren blåste, og en grundig VAR-sjekk bekreftet avgjørelsen.

Ti minutter før full tid trodde Lautaro Martinez at han hadde punktert kampen, men VAR annullerte korrekt for offside.

(©NTB)

Flere nyheter: