Menu
Sykehusene på Gazastripen er overfylte av sårede etter et nytt døgn med massive israelske angrep. Foto: AP / NTB

De massive israelske angrepene mot Gaza fortsetter – over 100 drept i natt

Minst 140 mennesker er drept i nye, massive flyangrep mot mål på Gazastripen natt til tirsdag, ifølge palestinske helsemyndigheter.

Av NTB | 24.10.2023 08:22:22

Politikk: Før daggry opplyste en kilde i helsevesenet til Al Jazeera at minst 110 mennesker var drept i en rekke israelske luftangrep siden mandag kveld.

Ifølge det palestinske nyhetsbyrået Wafa var det høyeste antallet ofre i Rafah i sør der 48 mennesker ble drept da en boligblokk ble bombet i grus.

Kilder i helsevesenet sier til Wafa at minst 23 mennesker ble drept og over 80 såret i Khan Younis, som også ligger sør på Gazastripen, området Israel har bedt palestinere fra Nord-Gaza evakuere til.

Den israelske hæren opplyste i morgentimene tirsdag at israelske kampfly det siste døgnet har angrepet over 400 «terrormål» på Gazastripen.

Hærens talsperson Daniel Hagari hevder at det kun er militære mål som er angrepet, blant annet et Hamas-hovedkvarter, Hamas-baser og væpnede medlemmer av den palestinske bevegelsen.

Tre Hamas-kommandanter ble ifølge IDF drept i løpet av natten.

Seks ansatte i FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger er også drept i israelske angrep det siste døgnet, opplyser UNRWA.

– Minst 16 helsearbeidere og 35 UNRWA-ansatte er drept siden krigen startet, opplyser FNs nødhjelpskontor OCHA.

Over 15.000 palestinere er ifølge helsearbeidere såret i angrepene, og sykehusene på Gazastripen er overfylte.

Sent mandag kveld angrep israelske kampfly også flyktningleiren al- Shati nord på Gazastripen. Minst fem mennesker, blant dem kvinner og barn, ble ifølge helsearbeidere drept i dette angrepet.

Flere moskeer er også angrepet, men disse ble benyttet som møteplasser for medlemmer av Hamas, skriver Hagari på X.

Ifølge myndighetene på Gazastripen er over 5000 palestinere, de fleste av dem kvinner og barn, hittil drept i de israelske angrepene mot Gazastripen.

Flere nyheter: