Menu
Sveriges smørebuss skal fortsatt prydes av det svenske flagget. Foto: Terje Pedersen / NTB

Sveriges skiforbund står imot terrorfrykten – beholder flagget på klær og busser

Det svenske skiforbundet vil foreløpig ikke endre sin bekledning som følge av terrorangrepet mot svenske fotballsupportere i Brussel nylig.

Av NTB | 23.10.2023 14:12:38

Sport: Det sier forbundets generalsekretær Pernilla Bonde til nyhetsbyrået TT.

– Vi må stå opp for Sverige på et vis, og det er vår holdning, understreker hun.

Rett etter terrorangrepet der to svenske fotballsupportere ble skutt og drept i forrige uke, samlet de svenske skilederne seg for å diskutere forbundets sikkerhetsarbeid.

– Vi har tatt opp hvor hensiktsmessig det er å reise rundt med det svenske flagget på bilene våre, på smørebussen og på klærne. Og det er klart man må se an hvilken by vi reiser til og hvordan sikkerhetssituasjonen ser ut. Det er det samtalene har dreid seg om. Men vi har ikke gjort noen endringer ennå, opplyser Bonde.

– Enn så lenge har vi besluttet at vi ikke gjør noen endringer. Det er imidlertid viktig at løperne våre kjenner seg trygge. Så om man føler seg utrygg, skal man ha mulighet til å tilpasse seg ut fra det, sier Bonde.

I slutten av november og desember er svenske Östersund vertskap for verdenscupkonkurranser i både skiskyting og langrenn. Foran de arrangementer er det gjort en ekstra gjennomgang med tanke på terror.

– Det spørsmålet er blitt aktualisert enda mer siden forrige uke. Riksidrottsförbundet jobber ekstra mye med det nå, så vi tar en runde til for å se om det er trygt å reise dit og til andre svenske konkurranser, forklarer generalsekretæren.

– Vi har fått oppdateringer av hele organisasjonen. Noen forholdsregler, som for eksempel at vi kommer til å reise i sivilt. Jeg stoler på at organisasjonen tar ansvar for dette, sier hun.

Frykten for terror på verdenscupstedene i langrenn er liten.

– Vi reiser til steder som Ruka eller Livigno. Det er liksom små drittsteder og kanskje ikke de verste terrorplassene. Så på den måten føles det vel litt tryggere. Men det er klart at det er forferdelig, det som har skjedd, sier Karlsson.

Sveriges skiforbund følger det nasjonale idrettsforbundets anbefalinger når det gjelder sikkerhet. Og i de anbefalingene heter det nå at svenske landslag bør tenke over for eksempel «i hvilken grad man skal eksponeres med svenske rekvisitter».

Langrennsstjernen Frida Karlsson sier til SVT at hun tar enkelte forholdsregler. Det innebærer blant annet at hun ikke reiser i landslagsklær.

(©NTB)

Flere nyheter: