Menu
En mann er død etter å ha blitt funnet hardt skadd i Haugesund sentrum natt til søndag. En person er siktet for å ha hensatt ham i hjelpeløs tilstand. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Siktet etter dødsfall i Haugesund

En mann i 30-årene er pågrepet og siktet i forbindelse med at en mann i 20-årene døde av skadene han hadde pådratt seg natt til søndag.

Av NTB | 22.10.2023 18:22:25

Kriminalitet og rettsvesen: Siktelsen gjelder å ha forlatt den nå avdøde mannen i hjelpeløs tilstand. Pågripelsen skjedde i 11.30-tiden søndag uten dramatikk, opplyser Sørvest politidistrikt.

Politiet fikk melding rett før klokka 04 søndag morgen om at en mann i 20-årene var funnet hardt skadd i Haugesund sentrum. Han ble senere samme morgen erklært død på sykehus. Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent.

Politiet jobber nå med å kartlegge hvilken relasjon avdøde og den pågrepne mannen har hatt.

– Vi vil møte i avhør og svare på de spørsmål politiet måtte ha, sier siktedes forsvarer, advokat Odd Rune Torstrup, til NTB.

Torstrup vil søndag ettermiddag ikke kommentere siktedes synspunkter på siktelsen eller hvordan han stiller seg til skyldspørsmålet.

– Det er foreløpig ikke klart om, eller hvilken rolle den pågrepne mannen har i forbindelse med dødsfallet. Politiet er kjent med at han var i kontakt med avdøde kort tid før avdøde ble funnet skadd, og derfor er vi interessert i den pågrepnes forklaring, sier politiadvokat Christine Kleppa.

Politiet har avhørt flere vitner og har gjort undersøkelser rundt åstedet. Det pågikk søndag ettermiddag kriminaltekniske undersøkelser i området der avdøde ble funnet.

– Hendelsesforløpet er foreløpig uklart, og opplysninger i saken danner grunnlag for at politiet jobber etter flere hypoteser. Vi må derfor være tilbakeholdne med informasjon i denne fasen, sier Kleppa.

Politiet ber om at alle personer som har beveget eller oppholdt seg i området rundt Sure hotell i tidsrommet mellom klokka 2 og 4 natt til søndag, om å ta kontakt med politiet på 02800 eller på epost sor-vest.fsi@politiet.no.

Forholdet etterforskes som et mistenkelig dødsfall og mulig overtredelse av forbudet mot å hensette noen i hjelpeløs tilstand.

Ifølge Haugesunds Avis har politiet sperret av et område på rundt 40 kvadratmeter. Politiets kriminalteknikere har beveget seg ut og inn av Sure hotell, der avdøde var gjest.

Flere nyheter: