Menu
Konspirasjonsteoretiker Alex Jones, her i retten i Connecticut 22. september. Fredag begjærte han seg konkurs. Foto: Tyler Sizemore / Hearst Connecticut Media / AP / NTB

Dommer: Alex Jones kan ikke bruke konkurs for å unnslippe Sandy Hook-erstatning

Konspirasjonsteoretiker Alex Jones' konkursbegjæring gir ham ikke fritak fra å betale milliarderstatning for å ha løyet om skoleskytingen på Sandy Hook i 2012.

Av NTB | 20.10.2023 02:22:24

Kultur og underholdning: Jones har begjært seg konkurs etter å i to separate saker ha blitt dømt til å betale til sammen 1,5 milliarder dollar til ofrenes familier. En konkursdommer slo torsdag fast at Jones ikke kan få konkursbeskyttelse, fordi årsaken skyldes «forsettlig eller ondsinnet» opptreden.

Jones søkte om konkursbeskyttelse hos skifteretten i Houston etter at både han og selskapet bak nettstedet han driver, Infowars, ble idømt den gigantiske erstatningssummen. Fredag har han begjært seg konkurs, skriver Reuters.

Jones påsto flere ganger at massakren som tok livet av 20 førsteklassinger og seks lærere ikke fant sted, men var iscenesatt av skuespillere i et forsøk på å få strengere våpenlover.

(©NTB)

Flere nyheter: