Menu
Det ble holdt ett minutts stillhet for alle de drepte i Israel og Gaza før avspark i kampen England – Austalia på Wembley fredag. Foto: David Cliff / AP / NTB

Israels fotballpresident ut mot Wembley-markering: – Skuffelsen har aldri vært større

Wembley blir ikke lyst opp i det israelske flagget under støttemarkeringene før Englands oktoberkamper. Det reageres det kraftig på i Israel.

Av NTB | 13.10.2023 20:42:31

Krig og konflikter: Det engelske fotballforbundet (FA) har valgt å markere støtte til de rammede på begge sider av konflikten i Israel og de palestinske områdene. Spillerne skal bære sørgebånd og ta del i ett minutts stillhet før avspark, men Wembley blir ikke lyst opp i det israelske flagget.

Avgjørelsen har fått kritikk fra den britiske regjeringen, men i Israel er reaksjonene enda hardere. Landets fotballpresident Moshe Zuares har ingen forståelse for FAs valg.

– Det er øyeblikk i historien der sannheten er enhetlig, skarp og tydelig. Slik er øyeblikket vi er inne i nå. De som er redde for å lyse opp et stadion til minne om de drepte, av helt uforståelige grunner, er i enda mørkere tider enn den mitt land er i akkurat nå, skriver Zuares i sosiale medier og legger til:

– Når dette skjer med FA i et land som alltid har vært kjent for å være et moralsk fyrtårn i den frie verden, gjør at skuffelsen aldri har vært større. Jeg har prøvd å forklare dette til mine kolleger i FA flere ganger de siste dagene, men de insisterte på å ikke forstå det. Nå er det de som må forklare seg.

Snart en uke er gått siden den palestinske Hamas-bevegelsen gikk til et massivt overraskelsesangrep på israelsk jord. Det eskalerte kraftig konflikten mellom partene, og Israel har slått tilbake med å bombardere Gaza.

England møter Australia fredag og Italia tirsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: