Menu
– Vi har til hensikt å be om en oppløsningsordre under loven om religiøse selskaper, sa Japans utdanningsminister Masahito Moriyama om planene om å tvangsoppløse sekten Den forente familie. Foto: Kyodo News / AP / NTB

Japans regjering vil tvangsoppløse omstridt sekt

Japans regjering sier de vil søke om en rettskjennelse for å oppløse Den forente familie, som har vært under intens granskning siden attentatet på Shinzo Abe.

Av NTB | 12.10.2023 10:02:27

Politikk: Det nyreligiøse kirkesamfunnet ble stiftet av Moon Sun-myung i 1954 og er også kjent som Enhetskirken og Moon-sekten.

Statsminister Fumio Kishida beordret i fjor en regjeringsgranskning av sekten etter at det viste seg at Abes påståtte drapsmann sa motivet for attentatet var den tidligere statsministerens antatte koblinger til kirken.

– Vi har til hensikt å be om en oppløsningsordre under loven om religiøse selskaper, sa utdanningsminister Masahito Moriyama til et ekspertpanel torsdag.

Hvis den blir oppløst, vil kirken miste sin status som en skattefri organisasjon, men fortsatt få lov til å fortsette sin religiøse praksis.

Den forente familie har blitt anklaget for å presse sine tilhengere til å donere store pengesummer og får også skyld for omsorgssvikt blant sine medlemmer.

Mannen som er siktet for drapet på Abe, skal ha mislikt sekten fordi den presset moren hans til å donere så store pengesummer at familien hans gikk konkurs.

(©NTB)

Flere nyheter: