Menu
– Det viktigste fremover er å hindre en langvarig krig og en opptrapping til Vestbredden og resten av Midtøsten, sier statsminister Jonas Gahr Støre. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Støre snakket med Abbas: – Oppfordret ham til å være med på å roe ned situasjonen

Statsminister Jonas Gahr Støre ba Palestinas president Mahmoud Abbas være med på å roe ned situasjonen i Midtøsten da de to snakket sammen tirsdag.

Av NTB | 11.10.2023 11:52:21

Politikk: – Det er en brutal realitet som utvikler seg på bakken, for både den israelske og den palestinske befolkningen. Rapportene om stadig økende antall drepte og skadde er svært urovekkende. Norge fordømmer sterkt angrepene mot israelske sivile og ber om at de stanses umiddelbart. Dette var jeg tydelig på i samtalen, sier statsminister Jonas Gahr Støre (AP) til NTB.

Minst 1200 er drept og 2700 er såret i Hamas-angrep på israelsk territorium siden lørdag, ifølge Israel. Hamas-myndighetene melder på sin side om minst 950 døde til sammen i Gaza. I tillegg skal 5000 være såret.

– Det viktigste fremover er å hindre en langvarig krig og en opptrapping til Vestbredden og resten av Midtøsten. Dette vil ha svært dramatiske konsekvenser for befolkningen på begge sider, fortsetter Støre.

Natt til onsdag har det vært flere rakettangrep mot Gaza, og flere titall bygninger skal være ødelagt.

Ifølge FNs organ for humanitær hjelp, OCHA, er minst 264.000 mennesker fordrevet på Gazastripen.

– Jeg oppfordrer alle til å bruke diplomati framfor militære midler. Jeg ba president Abbas om å være med på å roe ned situasjonen og bistå med humanitær hjelp til sivile. Alle handlinger som kan bidra til å eskalere situasjonen, må unngås. Sivile må beskyttes, og gisler frigis, understreker statsministeren.

Flere nyheter: