Menu
Dronning Margrethe av Danmark på vei til festmiddag på Amalienborg Slott da kong Harald og dronning Sonja var på besøk i sommer.Foto: Lise Åserud / NTB / POOL

Dronning Margrethe åpner opp om kunstnerlivet – sier hun er rotete

Danskenes dronning Margrethe stiller opp i et stort intervju med The New York Times om sin nye Netflix-film. Dronningen sier hun er et rotehode.

Av NTB | 11.10.2023 05:03:11

Kultur og underholdning: Den amerikanske storavisa skriver at Margrethe er litt av en strømmedronning. Dronningen er nå klar med en ny Netflix-film, der hun har stått for det visuelle uttrykket og kostymedesignet.

– Det var en gang en prinsesse i Danmark som drømte om å bli kunstner, skriver avisa i intervjuet.

Det forteller dronningen åpent om. Hvordan hun som tenåring hadde kunstneriske ambisjoner – og at hun tok de opp igjen etter å ha lest «Ringenes Herre» da hun hadde utdannet seg i arkeologi.

Nå er hun aktuell med Netflix-filmen «Ehrengard: Forførelsens kunst», som er en filmatisering av Karen Blixens roman «Ehrengard».

– Det var veldig morsomt. Jeg håper at blixenistene aksepterer måten vi har løst det på, sier dronningen om arbeidet med filmen.

Intervjuet ble utført i kongefamiliens slott Chateau de Cayx i Frankrike. Dronningen forteller at hun som kunstner kan være svært rotete av seg. I atelierene på Amalienborg, Fredensborg eller det franske slottet kan ting ligge strødd omkring.

– Jeg prøver å rydde opp noen ganger, men ikke så ofte, sier dronningen.

Hun sier at folk har lurt på hvordan hun kan være både kunstner og dronning samtidig.

– Noen ganger tror jeg folk er forundret fordi jeg prøver å gjøre to ting på en gang. Men det går da vanligvis, gjør det ikke?

(©NTB)

Flere nyheter: