Menu
Politiadvokat Johannes Hafsahl er aktor i saken mot to menn som er tiltalt for vold mot tre menn i Vika i mars. Foto: Hanna Johre / NTB

To menn tiltalt etter voldsepisode i Vika i Oslo

To menn i 20-årene må senere denne måneden møte i Oslo tingrett etter at tre menn ble utsatt for vold utenfor et utested i Vika tidligere i år.

Av NTB | 10.10.2023 12:02:32

Kriminalitet og rettsvesen: Den ene av mennene er tiltalt for å ha slått en annen mann én gang i ansiktet slik at han falt bakover og slo hodet i asfalten.

Hendelsen skjedde utenfor et utested i Vika i Oslo natt til 5. mars i år.

Mannens skader ble betegnet som livstruende, og han ble lagt i kunstig koma som følge av de omfattende hodeskadene han ble påført. I midten av april sa fornærmedes daværende bistandsadvokat Christian Lundin til NTB at hans klient var utenfor livsfare og var flyttet til Sunnaas sykehus for medisinsk rehabilitering.

– Han fikk en hjerneskade som følge av slaget og at han traff bakken, sa Lundin.

Det var Avisa Oslo som først omtalte tiltalen.

Politiadvokat Johannes Hafsahl har tidligere sagt til NTB at mannen som slo mannen som ble livstruende skadd, har erkjent straffskyld.

Den samme mannen er også tiltalt for å ha slått og sparket en annen mann flere ganger rett etter slaget mot den første mannen. Ifølge tiltalen lykkes han ikke med å påføre skade fordi den andre mannen forsvarte seg.

Den første tiltaltes kamerat er samtidig tiltalt for å ha slått en tredje fornærmet mann i ansiktet. Han har tidligere nektet straffskyld.

Saken mot de to går i Oslo tingrett over tre dager fra 23. oktober.

(©NTB)

Flere nyheter: