Menu
POLITIKK: Helge Thorheim (KL) skal få fart på utviklingen i Karmøy om han blir varaordfører. Han ansvar vil i stor grad være å få gjennomført politikk og løse kommunens utfordringer så effektivt som mulig. ARKIVBILDE: Egil M Solberg / Radio Haugaland

Helge Thorheim kan bli en mektig mann

Opplegget til den nye FrP-koalisjonen vil gjøre Helge Thorheim i Karmøylista til en mektig mann.

Av Egil M Solberg | 09.10.2023 20:32:48

Valgkommentar: Som Radio Haugaland opplyste for en uke siden, er Karmøylista med Helge Thorheim tilbudt å lede et nytt sentralt politisk utvalg som også gir han 100 % stilling.

Det er snakk om et næringsutvalg for samfunnsutvikling. Utvalget skal lede utarbeidelsen til kommuneplanen og eventuelle endringer i planen i løpet av kommunestyreperioden.

Utvalget vil i stor grad også kunne komme med råd og informasjon til formannskapet, noe som normalt er en oppgave administrasjonen har.

Problemet i inneværende periode, har vært at administrasjonen og politikere åpenlyst har kritisert hverandre. Det er tydelig at tillitten er tynnslitt og dette løses nå med å få et eget politisk utvalg til å styre prosessene slik politisk ledelse ønsker dette.

Utvalget for samfunnsplanlegging er foreslått å ha fem medlemmer.

Som leder av dette utvalget vil Helge Thorheim bli helt sentral i store avgjørelser i kommunen.

Da vi ringte Thorheim i sist uke, spurte vi om han var klar til å bli «sjefen over alle sjefer».

– Jeg kan ikke kommentere dette nå Egil, var svaret jeg fikk.

Han var imidlertid tydelig på at det var mye som hadde skjedd i forhandlingene de siste ukene som han ikke kunne fortelle så mye om enda. Vi fikk inntrykk av at Thorheim hadde rimelig god kontroll på situasjonen.

Lykkes koalisjonen med opplegget kan Karmøy stå overfor en historisk positiv utvikling, hvor politikk blir gjennomført og lange prosesser blir kortet ned til handling. Det er et stort ansvar som legges på Thorheim i dette prosjektet.

Thorheim er en enorm resurs for kommunen

Helge Thorheim (født 23. juni 1948) er en norsk politiker (Karmøylista og tidligere FrP) og ingeniør.

Han var fast møtende stortingsrepresentant fra 2013 som vara for statsråd Solveig Horne.

Fra høsten 2011 til 2013 var han varaordfører i Karmøy kommune. Det var hans første periode i kommunestyret. I 2019 ble han gjenvalgt som førstekandidat for Karmøylista.

Thorheim er utdanna sivilingeniør. Han har lang praksis i private og offentlige stillinger innen vannkraft. Han har også arbeidd i Kystverket og i Forsvarets bygningstjeneste.

Han har vært direktør ved Haugesund Sanitetsforenings Revmatismesykehus og rådmann i Hareid kommune 1993–1996 og i Vindafjord kommune 2004–2008.

Siste arbeid før politikken var som leder i vann-, avløps- og renovasjonsavdelinga i Karmøy. Han ble pensjonist 2018.

(Kilde: Wikipedia)

Flere nyheter: