Menu
Tsjetsjenias president Ramzan Kadyrov (til høyre), som er nær alliert av Russlands president Vladimir Putin, mener Putin bør være eneste kandidat ved det russiske valget neste år. Foto: Mikhail Metzel / Sputnik / AP / NTB

Tsjetsjensk leder mener neste valg i Russland bør utsettes eller holdes med bare Putin

Den tsjetsjenske lederen Ramzan Kadyrov mener neste års valg i Russland enten bør utsettes eller arrangeres med president Vladimir Putin som eneste kandidat.

Av NTB | 08.10.2023 19:04:47

Politikk: Putin har ennå ikke sagt om han stiller, men etter å ha gjort det av med det meste av den politiske opposisjonen, ventes han å vinne og fortsette som president til 2030 om han stiller.

Men ettersom krigen i Ukraina, som Russland kaller en militær spesialoperasjon, ikke går helt som forventet, kan et valg bli noe mindre oversiktlig.

– Jeg foreslår nå, mens spesialoperasjonen er i gang, enstemmig å vedta at vi bare har én kandidat ved valget – Vladimir Vladimirovitsj Putin, sa Kadyrov på et folkemøte i Tsjetsjenias hovedstad Groznyj lørdag i anledning Putins 71-årsdag.

– Eller midlertidig å avlyse valget fordi det ikke fins noen andre som kan forsvare landet vårt i dag, la Kadyrov til.

Putins krig mot Ukraina startet i februar i fjor med en fullskalainvasjon som ble blokkert av ukrainske styrker i utkanten av Kyiv. I stedet for å okkupere Ukraina holder russerne nå mindre en femdel av landet mens utgiftene til det militære går til himmels og hundretusener av soldater er sendt i en krig de ikke ba om.

(©NTB)

Flere nyheter: