Menu
Om lag 200 personer deltok i demonstrasjonen på Jernbanetorget i Oslo søndag ettermiddag. Foto: Javad Parsa / NTB

Markering i Oslo: Rop om fritt Palestina og appell mot angrep på sivile

Under en markering i Oslo søndag runget ropene om «boikott Israel» og «fritt Palestina», men de som holdt appell, kritiserte angrep mot sivile på begge sider.

Av NTB | 08.10.2023 17:42:41

Kriminalitet og rettsvesen: Markeringen på Jernbanetorget ble arrangert av Palestinakomiteen.

– Vi krever rettferdighet og fred for alle i Palestina og Israel. Rettferdig fred, sa lederen i Palestinakomiteen, norsk-palestinske Line Khateeb, da hun avsluttet sin appell foran de om lag 200 fremmøtte.

– «Når et folk gjennom lang tid utsettes for planlagt og systematisk undertrykking og vold, har de til slutt ingen andre virkemidler å svare med enn motvold». Dette sa Kåre Willoch, tidligere statsminister og Høyre-leder i Norge, om Israels ulovlige okkupasjon av Palestina, sa Khateeb.

Hun sa videre at palestinere har rett til å gjøre motstand, men at de uansett hvilken type motstand de bruker, så blir de møtt med systematisk vold og undertrykkelse.

– Men palestinske motstandsgrupper er også bundet av folkeretten. Vi kan ikke stå her i dag og se bort fra drapene som er begått på sivile i Israel og i Palestina, sa hun.

Khateeb fortsatte med å slå fast at kidnapping er en alvorlig forbrytelse, på samme måte som at fengsling av barn er en alvorlig forbrytelse.

– Jeg skulle ønske vi kunne få fordømmelse av den systematiske undertrykkelsen som palestinere lever med hver eneste dag, på samme måte som vi i dag ser vestlige ledere fordømme drapene på israelske sivile, sa hun.

(©NTB)

Flere nyheter: