Menu
President i Det internasjonale bilsportforbundet (FIA), Mohammed Ben Sulayem, tror Formel 1-feltet blir utvidet. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

FIA-sjefen tror Formel 1-lagene sier ja til ny konkurrent

Presidenten i Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) sier han har «all mulig tro» på at startfeltet i Formel 1-feltet blir utvidet med et nytt lag.

Av NTB | 08.10.2023 11:52:34

Sport: Uttalelsene til Mohammed Ben Sulayem er gitt i et intervju med Sky Sports i forbindelse med helgens VM-runde i Qatar.

Tidligere denne uken ble det kjent at FIA har konkludert med at Michael Andretti og hans team oppfyller alle nødvendige kriterier for å etablere et Formel 1-lag. Dermed er Andretti-søknaden formelt godkjent.

Godkjenningen er et viktig skritt på veien mot å utvide dagens startfelt i Formel 1-VM fra ti til elleve lag. Kanskje kan det skje allerede i 2024.

Beslutningen garanterer imidlertid ikke plass. Selskapet Andretti Global og bilpartneren Cadillac må nå dokumentere sin kommersielle verdi overfor Formel 1-rettighetsinnehaveren Liberty Media og de eksisterende VM-lagene.

De øvrige ti lagene har ikke vært spesielt positivt innstilt til å utvide startfeltet med ytterligere to biler. Red Bull er blant dem som har hevdet at det ikke vil gi mening å gi ytterligere et lag innpass.

Mohammed Ben Sulayem tror imidlertid at vinden kan snu.

– Jeg har all mulig tro, sier han om muligheten for at Andretti-laget vil få grønt lys også fra Formel 1-ledelsen og lagene.

– Dette er sunn fornuft. Jeg skulle gjerne hatt en god grunn til at (så ikke skal skje). Ærlig talt, dersom du ser på saken, kunne jeg gjennomført denne prosessen for lenge siden og godkjent søknaden for lenge siden. Men jeg brukte tid. Hvorfor? For å lytte til de andre. For å snakke med FOM, med Stefano Domenicali, om hvordan vi skulle gjøre dette, legger FIA-sjefen til.

FOM er er ledelsen i Formel 1, der Domenicali sitter.

Mohammed Ben Sulayem sier det ikke finnes noen gode grunner til å nekte Andretti å starte. Han tror motstanden hos de andre lagene handler om penger.

(©NTB)

Flere nyheter: