Menu
Spania har innført sin første dyrevernslov, men til dyrevernsaktivisters frustrasjon er ikke landets beryktede tyrefekting på lista. Foto: Francisco Seco / AP / NTB

Spania får dyrevernslov – men den gjelder ikke tyrefekting

Spania har innført sin første dyrevernslov, men til dyrevernsaktivisters frustrasjon er ikke landets beryktede tyrefekting på lista.

Av NTB | 29.09.2023 16:52:33

Kuriosa og kjendiser: Fra og med fredag får ikke spanjoler lenger lov til å la hundene sine ligge i bånd utenfor dagligvarebutikker, og sterilisering av innekatter blir obligatorisk, ifølge avisen El País.

Den nye dyrevernsloven forbyr også kjøp av hunder og katter i fysiske butikker og nettbutikker, og bruk av ville dyr på sirkus blir forbudt. Spanske dyrehager får imidlertid lov til å fortsette å bruke sjøpattedyr i sine delfinshow til dyrene dør.

Men tyrefekting, som dyrevernsaktivister lenger har anklaget for å være dyreplageri, regnes som en del av Spanias kulturarv og er dermed ikke en del av den nye dyrevelferdsloven.

Det juridiske argumentet hviler på at tyrefekting er beskyttet som en del av Spanias kulturarv, som følge av en ti år gammel lov som ble vedtatt for å sikre tradisjonens overlevelse.

Jakt med hund er heller ikke ulovlig, da et forslag om å inkludere hundejakt i loven førte til ramaskrik blant spanske jegere, som tvang regjeringen til å trekke forslaget.

Et brudd på dyrevernsloven kan medføre en bot på opptil 200.000 euro, tilsvarende i underkant av 2,3 millioner norske kroner.

(©NTB)

Flere nyheter: