Menu
Casper Ruud spiller i Beijing og fredag ble det seier over tyske Jan-Lennard Struff. Foto: Darryl Dyck / The Canadian Press / AP / NTB

Ruud videre i Beijing – slo tysker for første gang

Casper Ruud gikk endelig seirende ut av en tennisduell mot Jan-Lennard Struff. Han vant 1.-rundekampen i ATP500-turneringen i Beijing.

Av NTB | 29.09.2023 16:32:26

Sport: Nordmannen gikk videre med sifrene 7-6 (7-5), 6-3. Det siste settet gikk langt raskere unna enn det første.

Ruud ledet 3-0 tidlig i kampen, men greide ikke å dra fordel av bruddballen han fikk inn på første forsøk. Struff brøt tilbake i det sjuende gamet.

Det bidro til å sende spillerne ut i tiebreak. Ruud kunne juble for første stikk etter å ha misbrukt fire settballer på stillingen 6-1.

Den 33 år gamle høye og servesterke Struff har vært en slags marerittmotstander for Ruud. De to hadde møttes tre ganger tidligere, og samtlige kamper ga tysk seier. Fredag ble rekken brutt.

Ruud og Struff var senest i aksjon mot hverandre i Monte Carlo Masters i april, og da vant Struff i strake sett (6-1, 7-6) på Ruuds favorittunderlag (grus).

Ruud er 7.-seedet i hardcourtturneringen i den kinesiske hovedstaden. Han ligger for øyeblikket på 9.-plass på ATP-rankingen, mens Struff er nummer 23.

Argentinske Tomas Martin Etcheverry er motstander i 2. runde. Ruud trenger solide resultater i tiden som kommer for å gi seg selv en mulighet til å bli kvalifisert til ATP-sluttspillet senere i høst.

I en av fredagskampene før Ruud skulle i aksjon slo chilenske Nicolas Jarry ut fjerdeseedede Stefanos Tsitsipas i strake sett.

(©NTB)

Flere nyheter: