Jacob Berglunds scoring banet vei for Storhamars hjemmeseier mot Stavanger Oilers torsdag. Her er svensken avbildet under forrige sesongs NM-sluttspill. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Storhamar-revansj mot Oilers – perfekt etter to kamper

Storhamar sto igjen som 2-0-vinner i sesongens første toppmøte med dobbeltmester Stavanger Oilers i eliteserien ishockey.

Av NTB | 21.09.2023 21:42:27

Sport: Jacob Berglund og Marcus Bryhnisveen gjorde målene i torsdagskampen på Hamar. Vertene fikk en umiddelbar revansj for vårens finaletap i NM-sluttspillet.

Der vant Oilers 4-3 sammenlagt i en serie som tok seg helt ut i sju kamper.

Berglund sendte Storhamar i ledelsen mot slutten av midtperioden. Svensken satte fart og hamret inn et rapt skudd. Det var hans andre mål på like mange kamper i den nye sesongen.

Bryhnisveen trygget seieren med under ni minutter igjen å spille.

Det ble litt drama da dommer Robert Hallin ble truffet av en kølle i ansiktet underveis i første periode. Han fikk legehjelp og ble fraktet til sykehus.

Hjemmeseier ble det også i torsdagens fire øvrige kamper. Vålerenga slapp seg mest løs med 7-1 over Lillehammer, og tre av målene ble satt inn av Thomas Olsen. Oppvisningen kom etter at Jonas Medby hadde gjort 0-1 på Jordal.

Oslo-laget topper tabellen med full pott (seks poeng) og 11-2 i målscore etter to kamper. Storhamar er à poeng med VIF.

To ganger havnet Frisk Asker under på veien mot 4-2-seier over Stjernen. Vertene ledet for første gang med ti minutter igjen av oppgjøret. Tobias Lindström sto bak den avgjørende scoringen.

Det endte 3-1 til Sparta hjemme mot Lørenskog, mens Comet vant 3-2 over Ringerike etter forlengning.