Menu
Jørgen Nordhagen tok EM-sølv. Foto: Geir Olsen / NTB

Sykling: Nordhagen knep EM-sølvet – dansk fenomen i egen klasse

Jørgen Nordhagen vant det som ble en sekundstrid om sølvet på juniorenes temporitt under sykkel-EM i nederlandske Emmen onsdag.

Av NTB | 20.09.2023 12:02:50

Sport: Nordhagen var kun slått av det danske fenomenet Albert Withen Philipsen i den 20,6 kilometer lange traseen.

Philipsen tok gullet, 47 sekunder foran Nordhagen. Den norske sølvvinneren hadde på sin side kun to sekunder ned til belgiske Sente Sentjens på bronseplass.

Tidligere denne sesongen ble Nordhagen nummer fire på temporittet under VM i skotske Glasgow. Ved den anledningen glapp medaljen med noen få sekunder. Onsdag hadde han marginene på sin side i Nederland.

Norges andre deltaker i onsdagens juniorritt for menn, Mikal Uglehus, endte som nummer 20. Han var slått med ett minutt og 33 sekunder av den suverene danske vinneren.

Jørgen Nordhagen har i flere år vært ansett som et av Norges største idrettstalenter. Ved siden av sykkelsatsingen er han også en av landets mest lovende langrennsløpere. Tidligere denne sesongen deltok han i junior-VM på ski i canadiske Whistler Mountain.

Nordhagen har også vist seg fram på sykkelsetet tidligere denne sesongen. I mai vant han Lille fredsrittet i Tsjekkia sammenlagt. På juniorenes VM-fellesstart i Glasgow ble han nummer seks.

Nordhagen skal fra neste sesong sykle for utviklingslaget til Jumbo-Visma. Det nederlandske laget har dominert sykkelsporten voldsomt denne sesongen, blant annet i form av sammenlagtseirer i både Giro d’Italia, Tour de France og Vuelta a Espana.

Norge hadde ingen deltakere med i kvinnenes EM-temporitt i Emmen onsdag. Heller ikke i U23-klassene er noen norske med.

(©NTB)

Flere nyheter: