Menu
Sivile søkte tilflukt under kamper i Stepanakert i Nagorno-Karabakh tirsdag, da Aserbajdsjan gikk inn i enklaven for å gjennomføre det myndighetene i Baku omtaler som en antiterroroperasjon. Foto: Siranush Sargsyan / AP / NTB

Aserbajdsjans president: Kampene tar slutt når separatistene legger ned våpnene

Aserbajdsjans president Ilham Alijev sier at styrkene hans avslutter militæraksjonen i Nagorno-Karabakh hvis de armenske separatistene legger ned våpnene sine.

Av NTB | 20.09.2023 08:22:23

Krig og konflikter: – Antiterroroperasjonen blir stanset hvis separatistene legger ned våpnene sine, står det i en uttalelse fra Alijevs kontor onsdag morgen.

Presidenten kom med budskapet i en telefonsamtale med USAs utenriksminister Antony Blinken, heter det i meldingen.

Aserbajdsjan gikk inn med militære styrker i regionen tirsdag. Separatistmyndighetene har så langt meldt om at 25 personer, hvorav to sivile, har mistet livet i kamphandlingene.

Over 7000 mennesker er evakuert fra 16 landsbyer etter Aserbajdsjans militære inngripen, ifølge separatistmyndighetene i Nagorno-Karabakh.

Tallene er ikke verifisert av uavhengige kilder.

Enklaven er internasjonalt anerkjent som en del av Aserbajdsjan, men flertallet av innbyggerne er etniske armenere. Armenske separatister har siden Sovjetunionens fall kontrollert deler av området.

(©NTB)

Flere nyheter: