Menu
Luis Rubiales møtte i retten fredag. Foto: Manu Fernandez / AP Photo / NTB.

Marca: Rubiales nektet straffskyld i retten – aktoratet vil gi ham besøksforbud

Den spanske påtalemyndigheten vil gi den avtroppende spanske fotballpresidenten, Luis Rubiales, forbud mot å oppsøke og kommunisere med Jenni Hermoso.

Av NTB | 15.09.2023 14:12:50

Kriminalitet og rettsvesen: Det skriver den spanske avisen Marca.

Rubiales skal i et innledende rettsmøte fredag ha nektet å ha gjort noe galt. Han gjentok påstanden om at han hadde samtykke til å kysse VM-vinneren.

Den tidligere fotballpresidenten kan få et forbud mot å komme nærmere Hermoso enn 500 meter, samt å kommunisere med henne på noen måte under etterforskningen av saken, om aktoratet får gjennomslag for sine krav. Dommeren er også anmodet om å pålegge Rubiales å melde seg for retten hver 15. dag for å sikre at han ikke forlater landet.

På vei ut fra rettssalen i Madrid uttalte Carla Vall, Hermosos advokat, at hun er fornøyd med forløpet av rettsmøtet. Advokaten mener det kom klart fram at Hermoso ikke samtykket til å bli kysset av Rubiales, skriver Marca.

Verken Rubiales eller hans advokat Olga Tubau ville uttale seg til pressen før eller etter seansen i retten.

Det er dommeren Francisco de Jorge som har ansvaret for etterforskningen som ble innledet av en nasjonal domstol i Spania.

Dommeren skal også ha anmodet om å få tilsendt TV-bildene som viser seansen der Rubiales kysset Hermoso på munnen etter VM-finalen.

Det er derimot ikke kjent når Hermoso skal avgi sin forklaring i saken. Det er ventet at VM-vinneren gjør dette digitalt, all den tid hun har tilhold i mexicansk fotball.

(©NTB)

Flere nyheter: