Menu
Harry Maguire tror han får bedre tider i Manchester United. Foto: Abbie Parr / AP / NTB

Maguires mor angriper kritikerne: – Skammelig og helt uakseptabelt

Harry Maguire (30) får ofte hard medfart blant ekspertkorpset og hånes fra tribunene. Nå har mamma Zoe fått nok og tar sønnen i forsvar.

Av NTB | 14.09.2023 12:54:41

Sport: Det gjør hun i et innlegg på Instagram. Oppgjøret kommer få dager etter at Maguire slapp til som innbytter og scoret selvmål i Englands 3-1-seier over Skottland.

– Som mor er det skammelig å se mengden av hets og negative kommentarer som min sønn får fra fans, eksperter og mediene. Det er helt uakseptabelt i alle sammenhenger, særlig overfor en som jobber sokkene av seg for klubb og landslag, skriver Zoe Maguire Wilkinson.

Hun forstår at det går opp og ned i fotball, men mener sønnen blir behandlet på en måte som overgår det som er innenfor.

– For meg er det ikke greit å se hva han går gjennom. Jeg ville hatet å se andre foreldre eller spillere gå gjennom dette i framtiden, spesielt de unge guttene og jentene som kommer opp.

Gjennom sommeren var det mye snakk om en Maguire-overgang bort fra Manchester United, men det skjedde aldri. I stedet ble han værende for å kjempe om en plass i Erik ten Hags planer.

Til nå har han slitt med å få spilletid. Maguires 23 minutter kom som innbytter i overtidstapet for Arsenal like før landslagsperioden.

– De fire første ukene har vært tøffe fordi det har vært én kamp i uka, og manageren har ikke valgt meg. Vi har mange kamper i vente, så jeg er sikker på at jeg får spille mange kamper, sa Maguire i midtuken.

– Når jeg ikke starter noen av de fire første kampene i sesongen, vet jeg at det blir en sak (for mediene). Jeg ønsker å spille kamper, la Maguire til etter tirsdagens landskamp.

Manchester United tar imot sterke Brighton lørdag.

Maguire har i lang tid vært et yndet objekt for kritikk av britiske kommentatorer og eksperter. I tillegg kommer hetsen i sosiale medier og latterliggjøringen fra tribuneplass.

Før sesongstarten ble han også fratatt kapteinsbindet i United.

(©NTB)

Flere nyheter: