Menu
Eksplosjonen ble tilsynelatende utløst ved en feil under en demonstrasjon der en stor gruppe ungdommer uttrykte sympati for palestinere som er fengslet i israelske fengsler. Foto: Adel Hana / AP / NTB

Fem palestinere døde i eksplosjon under demonstrasjon på Gazastripen

Fem palestinere mistet livet i en eksplosjon på grensen mellom Gaza og Israel onsdag, ifølge palestinske helsemyndigheter.

Av NTB | 14.09.2023 07:54:47

Ulykker og naturkatastrofer: Eksplosjonen var tilsynelatende en ulykke og fant sted under en demonstrasjon der en stor gruppe ungdommer demonstrerte for å vise solidaritet med palestinere som er fengslet i Israel.

En palestinsk organisasjon sier at demonstrantene hadde planlagt å bruke eksplosiver under demonstrasjonen.

Det israelske militæret sier i en uttalelse at demonstrantene før eksplosjonen forsøkte å kaste eksplosiver over grensegjerdet mot de israelske soldatene som var til stede. Ifølge militæret hadde «hundrevis» av palestinere samlet seg.

Israel avviklet bosetningene og trakk sine styrker ut av Gazastripen i 2005, men beleirer fortsatt enklaven og kontrollerer grensen, luftrommet og kysten utenfor. FN anser fortsatt området for å være okkupert.

Onsdagens demonstrasjonen fant sted på årsdagen for den israelske tilbaketrekningen i 2005.

Gaza styres av den militante organisasjonen Hamas, som har vært ved makten siden 2006, da det sist ble holdt valg i de palestinske områdene.

(©NTB)

Flere nyheter: