Menu
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Dette skjer i dag

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, torsdag 14. september.

Av NTB | 14.09.2023 06:05:16

Medlemmene i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget møtes for å diskutere habilitetssakene som har dukket opp i regjeringen. Komiteen skal blant annet gjennomgå statsminister Jonas Gahr Støres (Ap) svar på spørsmål om de ulike sakene.

Klokken 15.30 møtes valgstyret i Oslo for å godkjenne valgresultatet i hovedstemmer. Det er også da slenger og personstemmer skal telles med, og det blir klart hvilke 59 personer som skal sitte i bystyret de neste fire årene.

Den pågående konflikten mellom bilindustrien og United Auto Workers (UAW) går inn i avgjørende timer. Dersom partene ikke kommer til enighet kan 146.000 medlemmer av UAW streike. Striden står mellom UAW og de såkalte tre store i amerikansk bilindustri – Ford, General Motors (GM) og Stellantis (tidligere Fiat Chrysler).

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) er denne uken på besøk i Israel og Palestina. Reisen startet tirsdag og avsluttes torsdag. I løpet av reisen skal hun blant annet møte ledere fra begge land.

Den norske golfstjernen Viktor Hovland deltar i Europatour-turneringen i Wentworth i England. Kristian Krogh Johannessen er nummer 1 på reservelista. Turneringen starter torsdag og rundes av med fjerde og siste runde på søndag.

(©NTB)

Flere nyheter: