Menu
Emma Coronel Aispuro ble dømt i 2021 for å ha hatt en mindre rolle i ektemannens narkoimperium. Foto: Alexandria Adult Detention Center via AP / NTB

El Chapos kone løslatt fra fengsel

Emma Coronel Aispuro (34), kona til den fengslede narkobaronen El Chapo, er sluppet fri etter å ha sonet en dom i California.

Av NTB | 14.09.2023 01:04:31

Kriminalitet og rettsvesen: Hun har sonet nær to år av en fengselsdom på tre år for narkotikasmugling og hvitvasking. Hun ble onsdag løslatt fra en åpen soningsanstalt i Long Beach, bekrefter amerikanske fengselsmyndigheter.

34-åringen giftet seg med Joaquin «El Chapo» Guzman mens hun fortsatt var i tenårene. Den tidligere missedeltakeren hadde både mexicansk og amerikansk statsborgerskap og ble pågrepet i Washington i 2021.

Hun erklærte seg skyldig og uttrykte anger da hun møtte i retten i 2021 – og ble trodd på at hun kun hadde en mindre rolle Sinaloa-kartellet, som ektemannen styrer.

34-åringen var involvert i ektemannens spektakulære flukt fra fengselet i Mexico i 2015. El Chapo ble selv utlevert fra Mexico til USA i 2017 og soner nå en livstidsdom.

(©NTB)

Flere nyheter: