Menu
En mann i 20-årene ble onsdag kveld skutt i Vasastan i Stockholm og døde kort tid etter av skadene. Drapet knyttes til en pågående krig mellom to kriminelle gjenger i Sverige. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB

Ung mann skutt og drept i Stockholm sentrum

En mann i 20-årene døde sent onsdag på sykehus etter å ha blitt skutt på åpen gate i Stockholm sentrum samme kveld, melder politiet.

Av NTB | 14.09.2023 10:54:36

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet fikk melding om hendelsen i Vasastaden i 21-tida. Rett over midnatt opplyste politiet at skuddofferet døde på sykehus.

Den drepte er en mann i 20-årene. Politiet avhører personer som var vitne til hendelsen og så gjerningsmannen flykte fra stedet.

– En omfattende jakt med blant annet politihelikopter pågår, melder politiet i Stockholm.

Torsdag morgen er fortsatt ingen pågrepet, og politiet håper at flere vitner vil melde seg.

– Vi er opptatt av å få så mye informasjon som mulig fra dem som oppholdt seg i området, sier Towe Hägg, pressetalsperson for politiet.

Kvinnen skal ha vært moren til en som lå i konflikt med det såkalte Foxtrotnätverket, en kriminell gjeng som ledes av en mann som svenske medier omtaler som Den kurdiske reven.

25-åringen ble drept på en adresse der et annet ledende medlem av samme gjeng bor.

To 14-åringer ble i sommer funnet døde utenfor Stockholm. Ifølge Expressen hadde de videresolgt pistoler de hadde fått i Foxtrotnätverket. Da de ikke lyktes med å få dem tilbake, ble de ifølge avisens kilder drept av andre gjengmedlemmer for å statuere et eksempel.

Flere personer er varetektsfengslet, mistenkt for å ha medvirket til drapene på de to guttene.

En 15-åring skal ha utført drapet mot drøyt 80.000 kroner i betaling, og Foxtrotnätverket skal ha stått bak.

Tiltalen mot 15-åringen og de ni andre bygger blant annet på kommunikasjon de hadde via den krypterte meldingstjenesten Signal før og etter drapet.

Ifølge Aftonbladet kobles drapet til den pågående konflikten mellom to kriminelle bander i Uppsala-området, der en 60 år gammel kvinne ble skutt og drept i forrige uke, og en 25-åring ble drept tirsdag.

Onsdag ble en mindreårig pågrepet etter en skyteepisode i Uppsala, og også denne kobles til konflikten mellom Foxtrotnätverket og det såkalte Dalennätverket. De to gjengene kjemper om kontroll over narkotikaomsetning i Stockholm og Uppsala-området.

Mandag tok svensk påtalemyndighet også ut tiltale mot ti personer for drap på en 15-åring på en sushirestaurant i Skogås sør for Stockholm i januar.

(©NTB)

Flere nyheter: