Menu
Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) så ingen grunn til å legge fingrene imellom før sentralstyremøtet i Arbeiderpartiet tirsdag. Foto: Joakim Halvorsen / NTB

Kjerkol: – Vanskelig å si noe i dag som ikke høres ut som Komiske Ali

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) var ordknapp, men tydelig om skuffelsen over valgresultatet før sentralstyremøtet i Arbeiderpartiet tirsdag.

Av NTB | 12.09.2023 13:15:06

Politikk: Aftenposten stilte statsråden spørsmål om hvordan det oppleves at partiet har mistet statusen som Norges største parti.

– Det er vanskelig å si noe i dag som ikke høres ut som Komiske Ali. Jeg tror alle skjønner at det er en stor skuffelse, sier Kjerkol.

Komiske Ali var kallenavnet Mohammed Said al-Sahhaf raskt fikk i Vesten under invasjonen av Irak i 2003, da han som Iraks informasjonsminister stilte opp daglig for å komme med regimets versjon av krigens begivenheter. Uttalelsene bagatelliserte utviklingen i krigen og kunne til slutt motbevises nærmest ved å gå bare noen hundre meter til de amerikanske styrkenes posisjoner.

– Vi må på jobb i dag og. Jeg skulle gjerne sett at det var en bedre dag å gjøre nødvendig arbeid på, men slik er det, sier Kjerkol.

Flere nyheter: