Menu
Sergej Bubka (t.v.) slår tilbake mot anklager. Foto: Lehtikuva / NTB

Friidrettslegenden Bubka fyrer løs: – En kampanje for å sverte mitt rykte

Den ukrainske friidrettslegenden Sergej Bubka slår kraftig tilbake mot påstander om at han skal ha tjent penger på handel med Russland etter krigens utbrudd.

Av NTB | 12.09.2023 12:55:03

Krig og konflikter: Det er det ukrainske mediet Bihus. Info, gjengitt av Insidethegames, som har skrevet om Bubkas påståtte forretninger med russiske aktører i den russiskstøttede separatistkontrollerte Donbass-regionen i Øst-Ukraina.

Det hevdes at et firma eid av stavlegenden Bubka og hans bror Vasilij skal ha forsynt okkupantene i området med drivstoff og skal ha tjent penger på det.

Selskapet, som utelukkende driver med handel med drivstoff, skal ifølge Bihus. Info gjenfinnes både i russiske og ukrainske selskapsregistre. Sikkerhetsstyrkene i Ukraina skal ha innledet etterforskning i saken.

– Dere har kjent meg lenge, dere kjenner historien min, dere vet hvor lenge jeg har vært involvert i ukrainsk idrett, sier friidrettslegenden ifølge Insidethegames.

– Jeg ble født på ukrainsk jord og jeg har alltid representert Ukraina med stor grad av stolthet over hele verden, legger han til.

Deretter går han i strupen på kritikerne sine.

– Jeg har alltid kjempet for Ukraina, men nå er det startet en kampanje mot meg for å sverte ryktet mitt, sier 59-åringen som i en årrekke har vært medlem av Den internasjonale olympiske komité (IOC).

– Jeg har ikke vært i de okkuperte områdene siden 2014, hevder Bubka og sier videre at han ikke engang kunne delta i morens begravelse tidligere i år.

– Jeg har ingenting å gjøre med noen virksomhet i det okkuperte territoriet, sier idrettstoppen.

Bubka er en av Ukrainas fremste idrettshelter gjennom alle tider. Den tidligere mesteren i stavsprang satte 35 verdensrekorder og ble verdensmester utendørs seks ganger i løpet av en fenomenal karriere.

På en nyopprettet Youtube-kanal har Bubka lagt ut et innlegg der han går kraftig i rette med anklagene som er rettet mot ham.

Friidrettslegenden hevder han har gjort alt som står i hans makt for å forsvare hjemlandet mot det han omtaler som den russiske aggresjonen.

(©NTB)

Flere nyheter: