Menu
Luis Rubiales gikk til slutt av som spansk fotballpresident etter flere uker med stadig økende press. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB

Forbundet bekrefter Rubiales-avgang

Det formelle rundt Luis Rubiales' exit som spansk fotballpresident er i orden.

Av NTB | 11.09.2023 09:55:12

Kriminalitet og rettsvesen: Spanias fotballforbund (RFEF) bekrefter i en melding at Rubiales har trukket seg fra presidentvervet. Søndag kveld innrømmet 46-åringen i et intervju med den britiske journalisten Piers Morgan at han ikke kunne fortsette i rollen.

– Venner og familie har sagt til meg at jeg må prøve å beholde min integritet, sa Rubiales.

Han gjorde alvor av uttalelsene ved å sende inn sin oppsigelse til midlertidig forbundspresident Pedro Rocha. I tillegg forlater Rubiales rollen som visepresident i Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Avgangen kom noen dager etter at Jennifer Hermoso anmeldte ham for å ha kysset henne på munnen etter finaleseieren i VM. Hermoso leverte anmeldelsen etter at spansk påtalemyndighet nylig innledet en etterforskning av hendelsen.

I henhold til en ny lov om seksuelle lovbrudd som ble vedtatt i fjor, kan Rubiales straffes med alt fra bøter til fengsel i opptil fire år dersom han blir dømt.

I det lengste nektet Rubiales å gå av. Allerede 26. august ble han utestengt i 90 dager av Det internasjonale fotballforbundet (Fifa).

(©NTB)