Menu
Kyle Walker (i midten) er en viktig brikke for Gareth Southgate på det engelske fotballandslaget. Foto: Czarek Sokolowski / AP / NTB

Walker ønsket landslagsexit to ganger – Southgate overbeviste ham om å fortsette

Englands hovedtrener Gareth Southgate avslører at han har vært nødt til å overbevise Kyle Walker om å bli værende på landslaget ved to anledninger.

Av NTB | 11.09.2023 07:54:42

Sport: Det skal ha skjedd både etter tapet i EM-finalen i 2021 og i kjølvannet av VM-exiten i Qatar i fjor.

– Jeg har pratet ham vekk fra å gi seg på landslaget to ganger. Jeg tror ikke han innså hvor stor verdi han har og hvor viktig han er for oss. Han kommer kanskje ikke til å takke meg for at jeg deler dette, sa Southgate til britisk presse ifølge nyhetsbyrået Reuters.

33 år gamle Walker scoret sitt første landslagsmål da han utlignet for England mot Ukraina i EM-kvalifiseringen lørdag.

– Han er svært viktig for dette laget, og jeg tror han elsker å være her. Hvis man skal snakke om verdensklassespillere i hans posisjon, så er han definitivt én av dem, fortsatte England-sjefen.

Også for klubblaget Manchester City har Walker vært en uvurderlig brikke i flere sesonger. Den temposterke forsvarsspilleren har smykket seg med hele fem Premier League-titler siden overgangen fra Tottenham i 2017. Sist sesong bidro han sterkt til klubbens imponerende trofétrippel.

(©NTB)