Pierre-Emile Højbjerg (t.v.) scoret vinnermålet mot Finland. Foto: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva via AP / NTB.

Højbjerg sendte Danmark opp på tabelltopp – vant 1-0 borte over Finland

Tottenham-profilen Pierre-Emile Højbjerg sikret tre viktige poeng for Danmark da han ble matchvinner i 1-0-seieren over Finland i EM-kvaliken søndag kveld.

Av NTB | 10.09.2023 20:04:42

Sport: Dermed topper danskene gruppe H med ett poeng ned til Finland og Kasakhstan som følger på plassene bak.

Finland fikk en fryktelig start på kampen da Ilmari Niskanen måtte forlate banen med en skade etter bare 13 minutter.

Danskene kom seg til flere gode sjanser, men Lukás Hrádecky storspilte i mål og holdt finnene inne i kampen helt til det 87. spilleminutt.

Da fyrte Højbjerg av en suser i det lengste hjørnet fra utenfor 16.-meteren.

Manchester United-juvelen Rasmus Højlund startet kampen på benken, men kom inn etter pause og skapte flere farligheter for danskene.

Torsdag knuste Danmark San Marino 4-0 i Parken, mens Finland vant 1-0 borte over Aserbajdsjan.

I oktober møter danskene Kasakhstan hjemme og San Marino borte, før de avslutter EM-kvaliken med Slovenia hjemme og Nord-Irland borte i slutten av november.

Finland møter på sin side Slovenia borte og Kasakhstan hjemme i oktober, før de avslutter med Nord-Irland hjemme og San Marino borte i november.

Fotball-EM i 2024 spilles i Tyskland fra 14. juni til 14. juli.