Menu
Fredrik Aursnes har ikke noe imot at Ståle Solbakken beskrev ham som «potet». Han ser sin anvendelighet som en styrke. Foto: Heiko Junge / NTB

Aursnes ser verdien av å være «potet»

Fredrik Aursnes brukes i ulike posisjoner av Benfica-trener Roger Schmidt. Han har ingen innvendinger mot at Ståle Solbakken kaller ham «Schmidts potet».

Av NTB | 10.09.2023 15:34:41

Sport: – Kanskje ville det vært bra å spille bare i en rolle og være veldig trygg i den, men jeg føler meg relativt trygg i mange posisjoner. Det er en styrke jeg har, og jeg synes det er greit, egentlig, sier han til NTB.

Selv veldig gode spillere som er spesialist i én posisjon kan få en skarp rival og havne utenfor laget.

– Når du legger det fram sånn så kan det jo være veldig fint å være anvendelig. Jeg håper det er en fin styrke for både min del og lagets, sier Aursnes. Sunnmøringen gir også Solbakken valgmuligheter i flere posisjoner.

– I Benfica spiller han mest venstre kant i 4-2-3-1-formasjon. I tillegg har han spilt venstreback, høyreback, til og med falsk nier i en kamp i oppkjøringen. På en måte er han poteten til Schmidt, og det kommer av at han har to gode bein, er lettbeint og har god fotballintelligens, sa landslagssjefen lørdag.

– Med så stor konkurranse som vi har på sentral midtbane er det en fordel å kunne spille andre steder. Det er også en fordel i en så stor klubb som Benfica, for å få jevnlig spilletid, vurderer Solbakken.

Landslaget bruker en annen formasjon enn Benfica, og Solbakken mener at kantrollen i den portugisiske klubben er midt mellom landslagets indreløper- og kantroller.

– Jeg er for så vidt enig i det. Kanskje er indreløperrollen på landslaget aller mest lik kantrollen jeg spiller i Benfica, sier Aursnes selv.

– Han er en fantastisk spiller, men jeg vil påstå at han fortsatt er litt undervurdert. Han kan bekle de aller flest roller på banen. Det virker som han tar hvert nye nivå han kommer inn på, og han har dominert mesterligakamper for Benfica, sier Patrick Berg.

– Han er ekstremt fotballsmart, i tillegg til teknikk og en spilleforståelse som går utenpå de fleste. Det er artig å spille sammen med ham.

Aursnes er blitt en viktig spiller for landslaget og har startet alle kampene i år. Tross gode spillemessige prestasjoner ble det dårlig poengfangst i de tre første kvalifiseringskampene, og derfor er Norge alvorlig på etterskudd i EM-kvalifiseringen.

– Det er kjipt med den starten. V har hatt for dårlig uttelling, men nå tar vi en og en kamp og prøver å gjøre det beste ut av den neste oppgaven. Det er Georgia tirsdag, og vi skal prøve å vinne den, så får vi ta den neste når den kommer, sier Aursnes til NTB.

Han drar selv nytte av Aursnes’ allsidighet. I kampen mot Jordan startet 27-åringen som indreløper, men var også innom venstre kant underveis. I tidligere kamper har han også spilt i ankerrollen på midtbanen.

Han har imponert mange med sine prestasjoner etter overgangen fra Feyenoord til Benfica.

(©NTB)