Menu

Mann i 50-årene døde etter å ha falt i vann i Sauda

Mannen i 50-årene som ble hentet opp av Svartavatnet i Sauda i Rogaland lørdag, ble senere på kvelden erklært død på sykehus.

Av NTB | 10.09.2023 09:34:29

Natur og miljø: Søndag morgen opplyser operasjonsleder Roger Litlatun i Sørvest politidistrikt til Aftenbladet at de pårørende er varslet. Den omkomne mannen var bosatt i Hjelmeland.

– Det er for tidlig å si noe om hendelsesforløpet. Vi vil blant annet snakke med de pårørende når de er klar for det, sier Litlatun til avisen.

Politiet sier likevel til TV 2 at det framstår som en fallulykke der mannen har havnet i vannet. Lørdag opplyste brannvesenet til kanalen at mannen var del av en gruppe som befant seg sammen i området.

Det var klokken 17.43 lørdag at politiet fikk melding om at en person hadde falt i Svartavatnet nordøst i Sauda kommune. Svartavatnet er et regulert vannmagasin i Storelvvassdraget, og kraftverket ble stanset under leteaksjonen.

Det ble igangsatt søk, og dykkere fra Stavanger og Haugesund stasjon rykket ut. En drøy time etter den første meldingen opplyste politiet at en person var hentet opp av vannet og fløyet til sykehus.

Flere nyheter: