Menu
Paraden startet ved midnatt natt til lørdag lokal tid. Foto: KCNA / AP / NTB

Nord-Korea feirer 75 år med militærparade

Nord-Korea feirer 75 år og markerer dagen med en militærparade. Landets leder Kim Jong-un har fått brev fra Kina og Russland med ønske om mer samarbeid.

Av NTB | 09.09.2023 03:54:52

Politikk: Feiringen ble innledet fredag kveld lokal tid med en seremoni, uttaler en kilde ifølge det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Ved midnatt natt til lørdag lokal tid startet militærparaden i hovedstaden Pyongyang, i anledning at landet fyller 75 år som selvstendig nasjon lørdag.

Den kinesiske visestatsminister Liu Guozhong representerte Kina under feiringen. Nord-Koreas leder Kim Jong-un var selv til stede. Han observerte paraden på Kim Il-sung-plassen og hadde samtaler med delegasjonen fra Kina, ifølge det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA.

Kinas president Xi Jinping sendte et brev til Kim der han skriver at han ønsker å styrke strategisk kommunikasjon og samarbeid på arbeidsnivå.

Russlands president Vladimir Putin sendte også et brev til Kim. Han skriver at Russland og Nord-Korea skal utvide det bilaterale forholdet til å omfatte også sikkerhet og stabilitet på Koreahalvøya og i Nordøst-Asia.

Senere denne måneden er det ifølge amerikanske kilder ventet at Kim skal reise til Russland for å møte Putin og diskutere våpenleveranser til Moskvas krigføring mot Ukraina. Opplysningene er verken bekreftet av Pyongyang eller Moskva.

Onsdag denne uken, tre dager før 75-årsfeiringen, presenterte Nord-Korea en ny ubåt som ifølge myndighetene i Pyongyang kan utstyres med taktiske atomvåpen.

(©NTB)

Flere nyheter: