Menu
Utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) og regjeringen innfører en stipendordning for utenlandske studenter. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB

Regjeringen kritiseres for at stipendordningen omfatter for få utenlandske studenter

Stipendordningen som skal gi bistand til 200 utenlandske studenter, er ikke nok til å sikre mangfold som gikk tapt med studieavgiften, sier UiA-førsteamanuensis.

Av NTB | 05.09.2023 16:55:07

Utdanning: Bakgrunnen er regjeringens stipendordning som skal gjelde masterstudenter fra fattige land, skriver Panorama.

Den kom etter at samme regjering innførte studieavgift for utenlandske studenter, som førte til en kraftig nedgang i søkertallene blant ikke-europeiske studenter i Norge.

– Stipendordningen er et lite plaster på et stort sår, mener førsteamanuensis Arnhild Leer-Helgesen ved Universitetet i Agder.

Hun påpeker at det ikke begynte noen studenter bosatt i sør på masterprogrammet «Global Development, Crisis, and Change», der hun selv underviser denne høsten.

Etter innføringen av studieavgiften koster den nettbaserte, toårige masteren nå en internasjonal student 360.000 kroner fordelt på to år.

Utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) sier at siden den nye stipendordningen skal gjelde studieretninger som er særlig hardt rammet av innføringen av studieavgiften, kan det bli aktuelt å gi stipender for å få inn flere studenter fra land i sør på utviklingsstudiene.

(©NTB)

Flere nyheter: