Menu
FOTO: E. Solberg / Radio Haugaland

It-leverandør saksøkt etter datainnbrudd

IT-leverandøren Nordlo Haugesund er saksøkt av tre lokale bedrifter etter et hackerangrep i 2021. Mandag møttes partene i tingretten i Haugesund. Bedriftene krever 4,5 millioner i erstatning.

Av tomas | 05.09.2023 15:54:02

Rettsvesen: Mandag startet den sivile rettsaken i Haugaland og Sunnhordland tingrett. Tre lokale bedrifter har saksøkt IT-leverandøren Nordlo Haugesund for til sammen 4,5 millioner i erstatningskrav, etter å ha tapt store summer som følge av et datainnbrudd i en server hos IT-leverandøren. Det skriver Haugesunds avis.

Retten skal ta stilling til hvem som er ansvarlig for saksøkernes økonomiske tap. De tre lokale bedriftene mener Nordlo er ansvarlig, mens IT-leverandøren mener saksøkerne ikke hadde tegnet cyperforsikring.

Nordlo har avvist kravet med force majeure. Selskapet mener at nedbruddet var forårsaket av en uventet hendelse, utenfor selskapets kontroll.

Svaret kommer når rettsaken avsluttes på onsdag.

Det var i 2021 at cyberkriminelle hacket serveren til Nordlo og krypterte alle filene. Hackerne krevde rundt 50 millioner for få tilgang til krypteringsnøkkelen, men Nordlo avviste å betale kravet.

Totalt 250 små- og mellomstore bedrifter ble rammet av hackerangrepet.

Flere nyheter: