Menu
Jan Olav Sørlie er ansatt som nytt brukerombud i Karmøy . Foto: Karmøy kommune
Jan Olav Sørlie er ansatt som nytt brukerombud i Karmøy. Foto: Karmøy kommune

Karmøy innfører nytt brukerombud

Jan Olav Sørlie er ansatt som brukerombud i Karmøy kommune. Stillingen ble nylig opprettet for å dempe konflikter mellom innbyggerne og kommunen. Sørlie vil ha fast tilhold på rådhuset hver tirsdag.

Av tomas | 04.09.2023 19:19:35

Karmøy: Etter en rekke henvendelser fra bekymrede innbyggere som har vært involvert i konflikter med Karmøy kommune, besluttet kommunepolitikerne å etablere en stilling som brukerombud.

Nå har kommunen ansatt Jan Olav Sørlie i en 30 prosent stilling som brukerombud i kommunen.

Hensikten er å bidra til å løse konflikter og skape bedre dialog mellom kommunen og innbyggerne. Sørlies oppgave som brukerombud er å bistå alle som mottar helse- og omsorgstjenester fra kommunen, samt deres pårørende.

– Jeg vil lytte til alle. Så får jeg finne en smart måte å bruke ressursene, slik at jeg kan hjelpe flest mulig og spesielt de som trenger det mest. Om jeg ikke kan bidra til at alle får det de ønsker seg, kan jeg bidra til at de blir hørt og sett. På den måten kan vi forhåpentligvis dempe konfliktnivået, uttaler Sørlie på Karmøy kommune sine nettsider.

Det var Jan Birger Medhaug (H) som fremmet forslaget om et eget ombud, for å minske konfliktnivået mellom innbyggerne og kommunen.

Som brukerombud vil Sørlie ha fast tilhold på rådhuset i Kopervik hver tirsdag.

Flere nyheter: